A Travellerspoint blog

terug van weggeweest

Hello iedereen,

Sorry voor het lang wachten op een bericht maar internet is nog niet overal bekend in Zuid Afrika.
We hebben er een fijne trip achter de rug! We zijn van Stellenboch (Studentenstad) richting Wildernes gereden. De dag erna zijn we langs de kust verder naar het noorden gereden waar we de grootste bungy jump zijn tegen gekomen. Julie heeft al haar moed bijeen gerapen en heeft de sprong van 216m gewaagt terwijl Tinne veilig langs de kant toekeek. Adembenemend!! Die dag zijn we ook te weten gekomen dat we beide geslaagd zijn verklaard met als gevolg een groot feest in Havanna club van Jeffriesbay.
Volgende dag richting Coffiebay... amaai was ons dat een ervaring! Het echte Afrika zijn we hier tegen gekomen. Eerst een platte band met de volvo, etende paarden in het midden van de straat, enorme putten in de weg die we in het donker moesten ontwijken want om 18h is het hier al donker. De dag erna moesten we weer veel kilometers bollen en met onze Chico die de 130km/h amper aankon door de drukke Durban autostraden. Na het kampvuur waren de batterijen terug opgeladen om Swaziland binnen te trekken. Ons verblijf daar was buiten al onze verwachtingen in tiptop inorde. Dan zijn we via Johannesburg verder door gereden naar het Krugerpark. Indrukwekkend!! Olifanten, zebra's, giraffen, buffels,... op 3m afstand. Ook de leeuwe en de nijlpaarden waren van de partij maar gelukkig op een iets verdere afstand.
Voor de terug weg hebben wij onze Chico in Johannesburg achtergelaten aangezien we daar de volvo inruilde voor een 4x4. Op de terug weg naar Kaapstad zijun we Lesotho binnengereden. Brrr, we gingen even drank halen en verschieten was het als we de mitrajetten aan de deur zagen en de negers rond de auto zagen toeren.
Na een heftig afscheidsfeestje voor de Vincent in Beaufort West terug in Kaapstd aangekomen waar we Vincent op de vlieger hebben gezet en wij onze was konden doen voor het volgende avontuur!
Na een dag rusten wat voetballen en kitten, braai, tabelmountain beklimmen vertrokken we richting Namibie. Hier kwamen we in de hete woestijn terecht. Prachtig. De Belgische duinen kunnen er toch niet aan tippen! Veel gravelroads, terug platte band, vriendelijke mensen, kortom een leuke en aangename ervaring.
Nu zijn we terug in Kaapstad. Dus zijn we gisteren alles inorde gaan maken voor de stage in Sint Helenabaai.
We gaan ons best doen om de fotoos zo snel mogelijk te plaatsen.

De groetjes xXx

Posted by ikje 05:01

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint